arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۱۵۹۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۳ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۳

علل بیکاری از نگاه یک جامعه‌شناس

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 یک جامعه‌شناس با تشریح مهم‌ترین علل بیکاری در جامعه بر رفع موانع و توسعه فرهنگ کار تاکید کرد.

مهدی زارعی با اشاره به تبعات بیکاری در جامعه توضیح داد: بیکاری یکی از آسیب‌های جدی در جامعه به شمار می‌رود که تبعات ناگواری در پی دارد و ریشه بسیاری از ناهنجاری‌ها در بیکاری نهفته است.

این جامعه شناس متذکر شد: بیکاری زائیده عوامل مختلفی در جامعه است که باید مسئولان و حتی مردم در جامعه در جهت از میان بردن بیکاری سهیم باشند تا شاهد کاهش ناهنجاری‌های موجود باشیم. یکی از عوامل مهم، فقدان مدیریت منابع انسانی است به طوری که بی‌توجهی به جایگاه نیروی انسانی در چرخه‌های صنعت و تولید و خدمت رسانی موجب می‌شود ظرفیت‌های انسانی بدون هیچ‌گونه مدیریتی مورد بی‌توجهی قرار بگیرند.

زارعی خاطرنشان کرد: نداشتن مهارت‌های لازم برای اشتغال از مهمترین عوامل بیکاری است تا جایی که نیروی انسانی بدون پشتوانه‌های لازم در کسب مهارت‌ها، انگیزه‌ای برای کار ندارد و ترجیح می‌دهد مصائب و مشکلات بیکاری را تحمل کند.

وی در خصوص عوامل افزایش بیکاری گفت: یکی از دغدغه‌های موجود، توقعات بالای جوانان از زندگی است و گاه می‌خواهند راه هزار ساله را یک شبه بپیمایند و چون توقع بالایی دارند تن به هر شغل و کاری نمی‌دهند.

این جامعه شناس افزود: عدم تطبیق میان تحصیلات و نیازهای جامعه در اشتغال از دیگر عوامل مهم در بیکاری است به طوری که بسیاری از جوانان با داشتن تحصیلات عالی و عدم تطابق میان نیازهای جامعه بیکار می‌مانند چرا که با تحصیلات و آموخته‌های خود حاضر به کار در هر شغل و منصبی نیستند و این امر بیکاری در جامعه را تشدید می‌کند.

وی، پرت سرمایه‌های موجود را یکی از عوامل مهم دیگر برشمرد و بیان کرد: جهت ندادن به سرمایه‌های مردم و یا خوابانیدن سرمایه‌ها در بانک‌ها بدون توجه به کارآفرینی و اشتغالزایی در جامعه به افزایش بیکاری دامن می‌زند، در صورتی که می‌توان در قالب شرکت‌های تعاونی بسترهای لازم جهت اشتغال را فراهم کرد و سرمایه‌ها را در مسیری مشخص به کار برد.

زارعی اظهار کرد: از آسیب‌های مهم افزایش بیکاری در جامعه، نبود فرهنگ کار و تلاش است. در بسیاری از کشورهای پیشرفته آموزشهایی را در خصوص کار و کارآفرینی در مدارس و از دوران کودکی ارائه می‌دهند و کار مقوله‌ای ارزشمند در این جوامع به شمار می‌رود و بیکاری به شدت مذموم است. در اسلام منابع ارزشمندی در مذمت بیکاری و اهمیت کار در زندگی و تامین معیشت وجود دارد اما هنوز نتوانسته‌ایم آثار مهم کار در زندگی از منظر دین را به خوبی در جامعه تبیین کنیم.

این جامعه شناس در خصوص برخی آسیب‌های روانی و روحی در گسترش بیکاری در جامعه ادامه داد: افسردگی، بیماری‌های روحی، احساس پوچی و نداشتن انگیزه در زندگی موجب می‌شود جوانان علاقه‌ای برای کار نداشته باشند. بیکاری ممکن است حتی افراد را به سمت اعتیاد سوق دهد که خانواده‌ها باید در این زمینه هوشیارانه عمل کنند.

وی تصریح کرد: وجود برخی از قوانین در استخدام ممکن است انگیزه کار را بگیرد. برای نمونه ممکن است برخی از افراد دارای سوء سابقه در گذشته باشند اما با گذشت سالها و حتی تغییر نگرش و روش در زندگی اصلاح شده باشند اما با موانعی در ارتباط با اشتغال مواجه باشند که دراین زمینه لازم است طبق شرایط فعلی صلاحیت‌ها مورد ارزیابی قرار گیرد.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
0
4
وقتی همه فوق لیسانس می گیرن توقع داری برن سراغ مشاغل سخت؛ لذا این برمی گردد به سیاست افزایش تحصیلات تکمیلی خصوصاً پیشرفت قارچ گونه ان در دانشگاه ازاد.
2- بیکار باشی بهت دختر میدن ولی دستی به مشاغل سخت داشته باشی هر چند تحصیلات داشته باشی افته که دامادشان شغلش این باشد. داماد های جدید در اولویت اول باید باکلاس باشه تا شان خانوادگی شون حفظ شه مثلاً کارمند باشه بازاری باشه اخه برا بازاری بودن پول می خواد برا کارمند شدن هنرهایی می خواد فقط بعضیا دارن تحصیلات اهمیت چندانی ندارد.
3- مدیر منابع انسانی جک میگید ببینید از وزارت خانه ها گرفته تا پایین کی سر جای خودش است. طرف شیمی کاربردی خونده شده کارمند بهزیستی، طرف ادبیات خونده اون دیپلم میشه کارشناس منابع طبیعی یا وزیر اقتصاد دولت قبل اقتصاد خونده بود وزیر امور خارجه مون برق خونده
4- کار نکنی بهتره لااقل می دونی کار نکردی نداری ولی از صبح تا شب بدویی برا ماهی 1 میلیون بعد بعضیا ساعت چندین و چند میلیون بگیرن
sam
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
0
6
با سلام
لطفا کامنت مرا منتشر کنید.

تا زمانی که پارتی بازی، فامیل بازی، همشهری بازی در شرکت ها وجود دارد، بیکاری هم از بین نمی رود و این مسئله هیچ ربطی هم به مهارت ندارد. شما هر چقدر هم در کارت مهارت داشته باشی اما تا زمامی که مدیری کم سواد و ناکارآمدی بالای سرتان باشد که از قشر عوام وعقب افتاده جامعه بوده و از علم روز و دنیای جدید هیچی سرش نشود! و نیز کاملا تابع احساساتش باشد ، شما در محل کارتان سریعا ایزوله شده و اخراج می شوید. آن وقت به جای شما فردی بی سواد و چاپلوس استخدام می شود که تنها هنرش خنداندن مدیر است! .بیکاری محصول مدیریت فاسد و کم سواد و دروغگو و خالی بند است. محصول مدیریت لمپنی!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
0
6
علت بیکاری در جامعه انتقال کار ایرانی به خارج از کشور میباشد ولا غیر ( وارادات بی رویه کالا ) درصورتیکه واردات هرنوع کالامنوط به عدم امکان تولید درداخل کشور باشد ( همانند اوایل انقلاب ) کلیه مشکلات کشور حل خواهد شد
نظرات بینندگان