arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۴۵۶۷
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۲۰ دی ۱۳۹۳
سخنان مهم سید حسن خمینی:

امام (ره) در مقابل چه کسی گفت می خواهم فدای مبارزه با تحجر شوم؟ / امام از چه کسانی خون دل خورد؟ اینها باید معلوم باشد/ تلویزیون به این مسائل نمی پردازد/ فضای تملق و رئیس و مرئوسی در دانشگاه آزاد زیاد است

مبارزه با تحجر، فدایی می خواهد/ امام هیچ وقت به مردم نگفت با حجاب شوید، اما مردم آن زمان با حجاب شدند/ نمی شود گفت «امام تا سال 1366» را قبول دارم و این دو سال آخر را قبول ندارم!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
امام (ره) در مقابل چه کسی گفت می خواهم فدای مبارزه با تحجر شوم؟ / امام از چه کسانی خون دل خورد؟ اینها باید معلوم باشد/ تلویزیون به این مسائل نمی پردازد/ فضای تملق و رئیس و مرئوسی در دانشگاه آزاد زیاد است

یادگار گرامی امام با تأکید بر توجه به سخنان امام خمینی در مورد «تحجر» در دو سال پایانی عمرشان، یادآور شد: امام وقتی با شاه و سپس با آمریکا و صدام جنگید نگفت می خواهم فدا شوم، اما در مقابل تحجر این سخن را گفت؛ لذا باید به تحجر به عنوان یک نقطه حساس و خط قرمز توجه کرد.

به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب» به نقل از جماران، آیت الله سید حسن خمینی صبح امروز در مراسم اختتامیه همایش معاونان و مدیران فرهنگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور که در پژوشهکده امام خمینی و انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به وجود تعاریف متعدد از مفهوم «فرهنگ» اظهار داشت: در کتب و منابع مختلف، تعریف جامعی از فرهنگ وجود ندارد و اصولا واژه هایی از این جنس، دارای کژتابی است، زیرا ممکن است افراد مختلف از کاربرد آنها، معانی مختلفی را اراده کنند. لذا وقتی همه می گویند می خواهیم کار فرهنگی کنیم، مشخص نیست که منطور دقیق آنها چیست.

وی با بیان اینکه تعریف هر امری، گاهی تعریف «مفهوم به مفهوم» و گاهی تعریف «مفهوم به مصداق» صورت می گیرد، افزود: تعریف به شیوه نخست دشوار، در عین حال راهگشا اما گاهی کژتاب است، اما در شیوه دوم، پدیده ها را با نشان دادن مصداق بطور مستقیم تعریف می کنیم.

سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه در تعریف فرهنگ باید بدانیم که آن را تعریف به مفهوم یا مصداق می کنیم، ادامه داد: تعریف گران تاکنون تلاش کرده اند تا فرهنگ را به مصداق تعریف کنند و آن را مجموعه ارزش ها، اعتقادات و سمبل ها خوانده اند . اما مشکل اینجاست که این امور را اگر تک تک بیان کنید، بضا جامع مفاهیم دیگر هم می شوند. از سوی دیگر برخی، فرهنگ را به کلیه اشکال زندگی، زبان، آداب و رسوم، موسیقی، علم و مواردی از این دست تعریف کرده اند.

وی یادآور شد: بشر از وقتی پدید آمد نیازهایی چون خوراک و پوشاک داشت و کم کم شروع به بر آورده کردن آنها کرد که در هر نقطه ای از جهان به تناسب شرایط، به اشکال مختلف به آنها پاسخ داد. او برای انتقال این سنت ها از نسلی به نسل دیگر نهادهایی را نیز تشکیل داد.

یادگار امام در همین زمینه ادامه داد: وقتی میخواهید ببینید که دایره فرهنگ یک ملت چقدر است؛ باید به وسعت دایره لغات زبان آن توجه کنید، زیرا وقتی دایره لغات در میان قومی، گسترده شد نشان می دهد که آن قوم نیازهای خویش را بیشتر می داند.

سید حسن خمینی با بیان اینکه تعریف دیگر فرهنگ، «گنجینه تجربیات بشر» است، اظهار داشت: بشر در طول زندگی خویش تجربیات را کنار هم گذاشته و برای انتقال آنها نهادهایی را تشکیل داده است؛ مجموعه آنچه برای تأمین نیازها فراهم آمد، در جامعه به یک ارزش تبدیل شد و جامعه آنها را قبول کرد که مجموعه آنها فرهنگ را تشکیل می دهد. اگر این فرهنگ در جامعه تبدیل به هنجار شد و برای اثبات آن، به استدلال و برهان نیاز نبود، چه بهتر؛ اما اگر این اتفاق نیفتاد و ارزش ها تبدیل به هنجار نشد، کماکان یک فرهنگ است. فرهنگ مجموعه تجربیات بشر است و از همین طریق نیز «زیر فرهنگ ها»یی مانند فرهنگ روستایی و... پیدا می شود که تجربیات گروههای خاصی هستند.

وی ادامه داد: ما در دنیا با فرهنگ های مختلفی رو به رو هستیم، زیرا تجربیات بشر همواره متفاوت بوده است و آنها این خوراک های فرهنگی را در طول زمان به یکدیگر منتقل کرده  و اساسا عرصه فرهنگ محل داد و ستد میان نسل ها و اقوام و مختلف است.

یادگار امام با بیان اینکه جامعه ما برای حفظ سنتها نهاد روحانیت را تشکیل داد، افزود: اگر برای حفظ تجربیات، یک جامعه سازماندهی ایجاد کرد، نام آنها نهاد است که در جوامع امروزی، دولت، آموزش و پرورش و... از جمله آنهاست.

سید حسن خمینی با اشاره به اینکه در فرهنگ های پیشرفته، جامعه نیازهای خود را بیش از فرهنگ های غیر پیشرفته می شناسد، گفت: چنین جوامعی، بهترین روش را برای رفع نیازها برمی گزینند و آنها را تبدیل به ارزش می کنند که نتیجه آن پدیده فرهنگ است؛ اگر این ارزشها تبدیل به هنجار شدند جامعه آنها را بدون دلیل می پذیرد و تبدیل به یک پارادایم می شود.

رضاخان می خواست نهاد روحانیت را از میان ببرد

وی در همین زمینه به بیان چند نمونه تاریخی پرداخت و یادآور شد: رضاخان می خواست نهاد روحانیت را از میان ببرد، اما به دلیل آنکه جامعه این خواسته او را قبول نداشت؛ هدف او محقق نشد، اما از سوی دیگر برنامه او برای تغییر لباس مردم تجربه ی جدیدی بود که تبدیل به یک هنجار شد. نمونه دیگر این موضوع را در تلاش کمونیسم شوروری برای از میان بردن دین در جوامع آسیای میانه ی تحت سلطه اش شاهد بودیم که به دلیل نیاز بشر به دین داری و معنویت این هدف بعد از هفتاد سال تحقق نیافت.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه یکی از شروط کار فرهنگی به کار گیری دانشجویان است، ادامه داد: در کار فرهنگی باید تبدیل ارزشها به هنجار، هدف کار قرار گیرد و تصدی گری در این بخش ها کار کاملی نیست؛ لذا بگذاریم دانشجویان و تشکل های مردم نهاد خودشان کار کنند.

امام هیچ وقت به مردم نگفت با حجاب شوید، اما مردم آن زمان با حجاب شدند

وی با یادآوری اینکه در سی سال اخیر برخی چیزها از درون جامعه جوشید، گفت: امام هیچ وقت به مردم نگفت با حجاب شوید، اما مردم آن زمان با حجاب شدند؛ همچنین کسانی که شهید شدند گرچه پروش یافته نظام قبلی بود، اما در حوزه مغناظیس امام پروش یافتند، زیرا او کار فرهنگی می کرد؛ کار فرهنگی او اعزام مبلّغ نبود، بلکه وقتی فرهنگی را به جامعه منتقل می کرد، مردم می گفتند اگر اینهایی که می گویید همان چیزهایی است که خودت هستی، آن را قبول می کنیم. در حالی که اگر کسی کوه غرور، تکبر و نخوت باشد، مردم می پرسند پس چرا خودت به این حرفها عمل نمی کنی. لذا اگر در جایی آخوند خوبی بوده است، مردم را نیز به سمت خوبی برده است.

سید حسن خمینی تصریح کرد: در امور عبادی بطور خاص، افراد بنا به اصرار کاری را انجام نمی دهند و محیط دانشگاه از حیث تصدی فرهنگی باید در اختیار خود دانشجویان قرار گیرد و ما صرفا راهنمایی کنیم.

فضای تملق و رئیس و مرئوسی در دانشگاه آزاد زیاد است

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی سپس با اشاره به فضای این دانشگاه، نکته ای انتقادی را مطرح کرد و گفت: فضای تملق و رئیس و مرئوسی در دانشگاه آزاد زیاد است؛ اگر این فضا در سایر ادارات هم وجود داشته باشد در اینجا نباید اثری از آن باشد؛ زیرا القاب همواره راهزن بوده اند. می نمی توانیم بگوییم اینگونه هستیم، اما تو خوب باش!

وی با تأکید بر اینکه فرهنگ فقط به مسائل اخلاقی محدود نمی شود، گفت: باید مراقب باشیم فرهنگ بد( به معنای بداخلاقی یا بی فایدگی یک فرهنگ) را تصحیح کنیم، اما بدانیم که هرچه جزو فرهنگ هست، لزوما جزو مسائل اعتقادی نیست. در همین زمینه مقام معظم رهبری تعبیری دارند که چادر تنها وجه حجاب نیست، اما حجاب برتر است و اشاره می کنند که چادر از نشانه های فرهنگی ماست؛ همانطور که هر فرهنگی به روش خود حجاب را اجرا کرده است.  لذا تعطیم شعائر یک نیاز دینی است اما اجرای آن بستگی به فرهنگ و سنت هر جامعه دارد.

سید حسن خمینی توصیه کرد: در دانشگاه آزاد حواسمان الزاما به فضای درون دانشگاه نباشد بلکه به فرهنگ ایرانی که اعم از فرهنگ دینی است توجه کنیم؛ به عنوان مثال نوروز جزو فرهنگ ملی ماست و ما بسیار به آن ارزش می گذاریم؛ در هر حالی که مکن است در اسلام روایت و حدیث صریحی هم در مورد آن وجود نداشته باشد. بنابراین با بکار بردن تعبیر فرهنگ بلافاصله ارزش های دینی به ذهنمان نیاید؛ زیرا گرچه ارزش های دینی جزو فرهنگ ماست، اما بحث ها و اجزاء دیگری هم در آن وجود دارد.

نمی شود گفت «امام تا سال 1366» را قبول دارم و این دو سال آخر را قبول ندارم!

یادگار گرامی امام در بخش پایانی سخنان خود به موضوع «تحجر» پرداخت و گفت: جامعه ما معتقد است که امام راحل قرائت برتر، کامل تر و صحیح تر از دین را دارد. باید ببینیم همانطور که آیت الله هاشمی هم به این موضوع پرداختند، فرمایشات یکسال آخر عمر امام در خصوص تحجر، امروز کجاست؟ ایشان در مقابل چه کسی گفت می خواهم فدای مبارزه با تحجر شوم؟ نمی شود گفت «امام تا سال 1366» را قبول دارم و این دو سال آخر را قبول ندارم!

وی تصریح کرد: مراقب باشبم به اسم دین به سمت تحجر نرویم و به نام مقابله با تحجر نیز با ارزش های دینی ستیزه نکنیم. ببینیم تعبیر مارهای خوش خط و خال که امام برای برخی متحجرین به کار بردند، چه شد؟ اما تلویزیون به این مسائل نمی پردازد. امام از چه کسانی خون دل خورد، اینها باید معلوم باشد.

مسیر(مبارزه با تحجر) فدایی می خواهد

آیت الله سید حسن خمینی با بیان مجموعه فرهنگی دانشگاه آزاد بر اساس قرائت امام است اینکه تأکید کرد: این مسیر(مبارزه با تحجر) فدایی می خواهد؛ امام وقتی با شاه و سپس با آمریکا و صدام جنگید نگفت می خواهم فدا شوم، اما در مقابل تحجر این سخن را گفت؛ لذا باید به تحجر به عنوان یک نقطه حساس و خط قرمز توجه کرد.

در این مراسم همچنین به پاس حمایت های یادگار امام از فعالیت های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، لوح تقدیری به وی اهداء شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۲۷
سامانی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
2
264
فضای تملق نه فقط در دانشگاه ازادبلکه در کل کشور ز زیاد شده است که در نهایت نفاق ازدیاد پیدا کرده است
حسین
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
20
183
صل علی محمد بوی خمینی آمد
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
20
181
این نبوغ شما آدم راامیدوارمی کند به اینکه خمینی (ره)هنوزدربین ما ست
چشم بدتان کورباد سید سید زاده سیدتبار
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
10
134
خیلی خوب بود . . .
سید مسعود
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
13
140
زنده باد حاج سید حسن خمینی
درورد بر تو
nashenas
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
5
88
من عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی هستم مدتی است که کارم در سازمان مرکزی در دست یک کارمند جز قرار گرفته است جز کلمه من من و انجام نمیدهم چیزی از ایشان نشنیده ام. واقعا جای تاسف داره
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
3
117
این فضای رئیس مرئوسی فوق العاده بود...
قسمت عمده مشکل دانشگاه آزاد هیمنه...
گاهی یک رئیس واحد جوری رفتار میکنه که انگار...
و بدتر از همه، اونقدر افراد با رزومه علمی پایین و توان رایزنی بالا تو دانشگاه جولان میدن که هرگز فرصت به دیگران نمیرسه... کاش آقای دکتر میرزاده این فضا رو بشکنن. نگاه کنیم به افرادی که همیشه مدیر هستند... در هر زمانی...
ذوالقدر
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
2
55
« ببینیم تعبیر مارهای خوش خط و خال که امام برای برخی متحجرین به کار بردند، چه شد؟ اما تلویزیون به این مسائل نمی پردازد. امام از چه کسانی خون دل خورد، اینها باید معلوم باشد.»
ریشه ی دردهای ما در این عبارت نهفته است ؛ این عبارت را باید با طلا نوشت
سید محمد جواد نبوی
|
UNITED STATES
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
4
31
دلم واست تنگ شده بود انتخاب جان.
فقط میتونم متاسف باشم برای بعضیها
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
2
41
خدا تو را حفظ كند
ناشناس
|
-
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
0
18
اینقدر از امکانات دانشگاه استفاده میشه گوی که ارث میرات انهاست هیچکداه مدیران دانشگاه ر محل نیستند با ماشین وراننده به شیراز میروند ماموریت هم میکیرند با راننده چون هر دو در شیراز سکونت دارنند از جمله ارسنجان
کاوه
|
UNITED STATES
|
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
4
13
بالندگی دانشگاه آزاد اسلامی را نمی توان از مدیریت و زحمات شبانه روزی دکتر جاسبی منفک نمود گر چه در دوران ایشان آزمون و خطا کم نبود ، و اما انتخاب ایشان بعنوان ریاست دانشگاه در زمان تاسیس دقت نظر و هوشیاری ایت الله هاشمی رفسنجانی را نشان میدهد و اکنون انتخاب دکتر مظاهری که الحق یکی از مفاخر فرهنگی دانشگاهی می باشند توسط جناب آقای هاشمی بعنوان مشاور شخص ایشان در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی را می توان طلیعه امید در آینده دانشگاه آزاد اسلامی قلمداد کرد
ناصر هشترودی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
1
22
فضای تملق در بعضی از ارگانها و شخصیتها و در افراد نوظهور به مراتب بیشتر از دانشگاه ازاد است !بعضی ها حتی نان زن و فرزند خود را از راه تملق و چاپلوسی در میاورند .بعضی ها هم برای اثبات خود و گروهش از اشخاص خاص تعریف میکنند و مردم را بی لیلقت می خوانند .تملق بدترین کاری است که انسان انجام میدهد و خود را از چشم میاندازد.
ناشناس
|
-
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
0
26
مرحبا
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
3
28
یا حسن، سید حسن
صفا صمیمیت صداقت
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
0
31
احسنت بخدا جای چنین صحبتهای در این صدا و سیمای متحجرانه خالی است و الان تا رسانه های متعلق به نظام را می بینیم فقط دارند یه عده را می کوبند بدون اینکه حرف آنها را با زمان کافی بشنویم تا بتوانیم ما مردم که کشورمان را دوست داریم بدون جانب داری قضاوت کنیم.بخدا این جور اداره کشور رمح انسانی ما را ازبین می برد.
وخدا ناظر بر اعمال ماست
Admin
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
0
25
امان از متحجرین؛ هـــیــهـــات!!!
روح الله
|
UNITED STATES
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
0
21
برخی از این آقایان حکم امام در مورد شطرنج را اصلا قبول ندارند.حال آنکه حکم شطرنج نمونه ای بود از احکامی که موضوع آنها در طول تاریخ عوض شده بنابراین حکم انها نیز تغییر میکند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
0
27
امام (ره) در مقابل چه کسی گفت می خواهم فدای مبارزه با تحجر شوم؟ / امام از چه کسانی خون دل خورد؟ اینها باید معلوم باشد/ تلویزیون به این مسائل نمی پردازد.
----------------------------------------
وقتی عوامل « جبهه خاص » تلویزیون را قبضه کرده اند چگونه تلویزیون میتواند به این مسائل بپردازد؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
1
20
انشاالله اکر توفیق دگری خداوند اعطا کند خمینی دیگری را خواهیم دید
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
0
13
سلام ودرودخداوند بر بندگان خوب ومؤمن . حاج حسن آقا. همانطور كه قبلاً تذكر داده بوديدبايد أهل گذشت ومحبت ووحدت باشيم. واين مكارم اخلاق إز وجود امثال شماوبيت معزز روحانيت وآحادمردم بايد جارى شود. إنشاءالله
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
1
17
درود
دانشجو سار کاشان
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
1
24
متحجرین خطر بزرگی برای عقل و دین و علم و مدارا و همبستگی و وحدت ملی اند.
سید حسن یک ذخیره بزرگ برای ملت ایران است
نظرات بینندگان