arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۵۰۸۹
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۰۸ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴

ارزیابی فیلتر هوشمند صفحات غیر‌اخلاقی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

با وجود آغاز اجرای فیلترینگ هوشمند همچنان شاهد باز شدن صفحات غیر اخلاقی و اختلال در اینستاگرام هستیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران :فیلترینگ هوشمند واژه ای که بارها از رسانه های مختلف به گوشمان رسیده و اگر کمی تامل کنیم به این منظور است که احتمالا موضوعی به صورت هوشمندانه فیلتر می شود.

شاید از خود بپرسید مگر می شود برنامه ای درست شود که به صورت هوشمندانه و هرچیزی که بخواهد را فیلتر کند؟

البته باتوجه به اینکه این روزها جهان در حال توسعه است وفناوری اطلاعات و ارتباطات دائما به روز رسانی می شود هر چیزی ممکن است.

*فیلترینگ یا فیلترینگ هوشمند؟

فیلترینگ هوشمند نیز یکی ازهمان نرم افزارهایی است که در کشورمان قرار است راه اندازی شود. در واقع نیمه های دوم سال 93 بود که وزارت ارتباطات برای جلوگیری از فیلتر چند شبکه اجتماعی از کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مهلت خواست تا بتواند سیستم جدیدی را تحت عنوان فیلترینگ هوشمند جهت پالایش محتوای شبکه های مجازی راه اندازی کند.

فیلترینگ هوشمند که طبق تعریف وزارت ارتباطات، نوعی از فیلترینگ است که بخشی از یک سایت مجرمانه را از دسترس خارج می‌کند  در دولت یازدهم در سه فاز تعریف ودنبال شد به این ترتیب فاز اول این طرح از دی ماه سال 93 بر روی شبکه اینستاگرام عملیاتی شد وقرار بود  با اجرای آن بدون آنکه امکان دسترسی به کل این شبکه محدود شود شرایطی ایجاد شود که دسترسی به عکس ها و فیلم های نامناسب و دور از شئونات محدود شده و بخش های نامناسب این شبکه فیلتر شود وواعظی در مراسمی که در اوسط اسفندماه سال 93 برگزارشد از آغاز فاز دوم فیلترینگ هوشمند خبرداد وگفت:در این فاز بحث شبکه‌های ارتباطی موبایل را مدنظر نداشته و به موضوعات مختلفی خواهیم پرداخت.

*فیلترینگ هوشمندانه اینستاگرام چقدرموفق بوده ؟!

حال با گذشت حدود 9 ماه از اجرای این پروژه چندی پیش معاون قضایی دادستان کل کشوراز ناکارآمد بودن این پروژه خبر داده و گفته است که سامانه فیلترینگ هوشمند طراحی شده توسط وزارت ارتباطات تاکنون نتوانسته انتظارات مردم و مقامات قضایی را برآورده کند و علیرغم تبلیغات وسیع وزارت ارتباطات در مورد  فیلترینگ هوشمند، عملاً اقدامات آنها تاکنون نتیجه قابل قبولی نداشته است.

اما به دنبال انتشار این موضوع واعظی وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات درباره اظهارات دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مبنی برناکارآمدی فیلترینگ هوشمند وزارت ارتباطات گفت: مرجعی که باید این موضوع را ارزیابی کند وی نیست.

اما حال با کمی بررسی وتامل با کُند شدن بازگشایی صفحات در این شبکه روبرو می شویم و علی رغم اینکه فیلترینگ هوشمند به منظور مسدود سازی صفحات غیر اخلاقی ایجاد می شود اما باز شاهد برخورد با این صفحات هستیم.

شاید اجرای پروژه فیلترینگ هوشمند نیازمند زمان بیشتری باشد وباید منتظر ماند و دید آیا می توان صفحات غیر اخلاقی به صورت هوشمندانه فیلتر کرد یا این پروژه در نهایت شکست می خورد.
نظرات بینندگان