arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۵۴۷۶
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۶ - ۱۱ مهر ۱۳۹۵
گزارش المانیتور از توجه رسانه های ایران به مناظره انتخاباتی اخیر در امریکا؛

ترامپ و کلینتون تیتر یک همه رسانه های ایران شدند / تحلیل اصولگرایان و اصلاح طلبان از سخنان این دو نفر درباره تهران چیست؟

رسانه‌های ایرانی اولین مناظره بین کاندیدای جمهوری خواه و دموکرات آمریکا را در ۲۸ سپتامبر به طور گسترده منعکس کردند. تحلیل‌های دو طرف که در دانشگاه هوفتسرا نیویورک به مناظره پرداختند نشان داد که ایران بار دیگر در مرکز درگیری کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا قرار گرفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

ترامپ و کلینتون تیتر یک همه رسانه های ایران شدند / تحلیل اصولگرایان و اصلاح طلبان از سخنان این دو نفر درباره تهران چیست؟ 

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ المانیتور نوشت: رسانه‌های ایرانی اولین مناظره بین کاندیدای جمهوری خواه و دموکرات آمریکا را در ۲۸ سپتامبر به طور گسترده منعکس کردند. تحلیل‌های دو طرف که در دانشگاه هوفتسرا نیویورک به مناظره پرداختند نشان داد که ایران بار دیگر در مرکز درگیری کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا قرار گرفته است.

به گزارش «انتخاب»، روزنامه جوان، روزنامه‌ای که به اصولگرایان نزدیک است در مقاله‌ای روز ۲۷ سپتامبر از این مناظره با عنوان «مسابقه ضد ایرانی» یاد کرد.

روزنامه کیهان این مناظره را مسابقه ایران ستیزی کلینتون و ترامپ در اولین مناظره تلویزیونی نامید و نوشت: «ترامپ» تهدید کرده بود به ایران حمله می‌کند و کلینتون نیز بر ادامه فشارهای اقتصادی و سیاسی علیه کشورمان تأکید کرده بود.

کیهان از منتقدان توافق هسته ای است. این روزنامه که به اصولگرایان تندرو در ایران تعلق دارد فراموش کرد که به دفاع کلینتون از برجام بپردازد.

در این میان روزنامه ابتکاردر پوشش خبری این مناظره به ارتباط وای فای دانشگاه هوفتسر پرداخت و نوشت: نخستین مناظره انتخاباتی ریاست‌جمهوری آمریکا بین هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ دیشب آغاز شد که هزینه‌ای ۲۰۰ دلاری برای خبرنگاران در بر داشت. به گزارش گیزمودو، خبرنگارانی که برای پوشش مستقیم این مراسم در دانشگاه هوفسترا جمع شده بودند، مجبور شدند برای انتقال سریع اخبار خود از طریق اینترنت، ۲۰۰ دلار برای استفاده از سیستم وای‌فای پرداخت کنند. این در حالی بود که روزنامه‌نگاران در صورت استفاده از تلفن برای انتقال اخبار، باید ۶۰۰ دلار پول پرداخت می‌کردند و هزینه اتصال چند دستگاه بی‌سیم، ۳۵۰۰ دلار بود. همچنین هزینه استفاده از هر صندلی در این مراسم ۷۵ دلار است. این هزینه‌ها یک امر معمول در زمان مناظرات انتخاباتی محسوب می‌شود، این رونامه هزینه‌های مناظره‌های انتخاباتی را در مقایسه با انتخابات سال ۲۰۱۲ رو به افزایش توصیف کرد و گفت هزینه‌ها به شکل غیرمعقولی افزایش یافته است. همچنین خبرنگاران اجازه استفاده از هات‌اسپات‌های وای‌فای شخصی را ندارند و باید از اینترنت ارائه شده در دانشگاه استفاده کنند

در آستانه رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهور ایران در سال آینده حمیدرضا آصفی سخنگوی سابق وزارت امور خارجه ایران در سرمقاله‌ای در روزنامه شرق در خصوص تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر ایران تصریح کرد انتخابات ایران به دلیل قواعد خاص و حساسیت‌های ویژه درونی آن با وجود اهمیتی که برای همه جهان دارد، از مباحث بیرون از ایران تأثیری نمی‌پذیرد.

او گفت: اما حقیقت این است که هر دو طرف در ایالات متحده ایده مشابهی در خصوص ابعاد عمومی درگیری با ایران دارند.

در میان تحلیل‌های مختلف، روزنامه شرق، در سرمقاله‌ای با عنوان «چرا ایران محور مناظره انتخاباتی ترامپ کلینتون شد» موضع متفاوتی در مقابل آنچه آصفی گفته بود گرفته است.

این مقاله با نقش محوری ایران در سیاست خارجی آمریکا در مناظره اول ترامپ و کلینتون آغاز شده و در ادامه گفته که یک سوی میدان مردی است که با توپ و گلوله مقابل ایران ایستاده، می‌خواهد برجام را پاره و به قایق‌های ایران شلیک کند. سوی دیگر زنی است که اگرچه نرمش اوباما در مقابل ایران را ندارد، اما به مذاکره با ایران افتخار می‌کند. آن‌ها به‌جد درباره ایران بحث می‌کنند و تحلیلگران ایرانی بر این باور‌ هستند که نباید حرف‌های انتخاباتی آن‌ها را چندان جدی گرفت.


نظرات بینندگان