arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۷۱۱۲
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۲۰ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷

خروج آمریکا و روسیه از پیمان خلع سلاح اتمی، اروپا را نگران کرده است

لغو پیمان خلع موشک های هسته ای میان برد توسط آمریکا و روسیه، نگرانی بسیاری از کشورهای اروپایی را به همراه داشته است چرا که آنها از قدرت نمایی روسیه هراس دارند. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس 24، آمریکا در سال ٢٠١٤ اعلام کرد که طرف روسی به تعهدات خود در چارچوب پیمان خلع سلاح موشک های هسته ای میان برد عمل نمی‌کند و سه سال بعد تولید موشک‌های «اسکندر» با بُرد بیش از 5٠٠ کیلومتر را مغایر با مفاد این پیمان دانست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خروج آمریکا و روسیه از پیمان خلع سلاح اتمی، اروپا را نگران کرده است

لغو پیمان خلع موشک های هسته ای میان برد توسط آمریکا و روسیه، نگرانی بسیاری از کشورهای اروپایی را به همراه داشته است چرا که آنها از قدرت نمایی روسیه هراس دارند.

به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس 24، آمریکا در سال ٢٠١٤ اعلام کرد که طرف روسی به تعهدات خود در چارچوب پیمان خلع سلاح موشک های هسته ای میان برد عمل نمی‌کند و سه سال بعد تولید موشک‌های «اسکندر» با بُرد بیش از 5٠٠ کیلومتر را مغایر با مفاد این پیمان دانست.

اکنون با خروج آمریکا از این پیمان، آلمان، اتریش، اوکراین و لهستان نگران نتایج لغو پیمان خلع سلاح اتمی(INF) هستند.

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان امروز (شنبه) در واکنش به لغو پیمان منع گسترش موشک های هسته ای (INF) اعلام کرد که کشورش ابتکار عمل را در زمینه ایجاد یک پیمان جانشین به دست می گیرد.

وی تاکید کرد که در پیمان جدید باید علاوه بر روسیه و آمریکا کشورهای دیگر، از جمله چین هم حضور داشته باشند.

پیش از وزیر خارجه آلمان، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز از ضرورت ایجاد یک پیمان جدید سخن گفته بود. اما هنوز روشن نیست که آیا میان آلمان و آمریکا در این زمینه تبادل نظر و توافقی حاصل شده است یا نه.

براساس این گزارش، بعد از خروج آمریکا از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته ای میان برد، روسیه نیز به نوبه خود از این پیمان خارج شد.

کارین کنایسل وزیر خارجه اتریش روز گذشته (جمعه) درباره این اقدام واشنگتن ابراز تاسف کرد و از واشنگتن خواست که ضمن عقب انداختن تصمیم لغو این پیمان تاریخی ، با مسکو وارد گفت و گو شود.

کنایسل هشدار داد که تصمیم آمریکا این نگرانی را ایجاد می کند که رقابت جدید اتمی در جهان آغاز شود یا سایر پیمان های محدود کننده رقابت های تسلیحاتی نیز به تدریج لغو شوند.

هنوز روشن نیست که آلمان تا چه حد در زمینه میانجی گری برای ایجاد یک پیمان جدید موفق خواهد شد و علاوه بر آمریکا و روسیه و آنطور که آلمان می خواهد چین، کدام کشورهای دیگر آن را امضا خواهند کرد.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد: این کشور از امروز (شنبه) به طور رسمی از پیمان موشک های هسته ای میان برد با روسیه خارج می شود و پس از 6 ماه از این تاریخ نیز پیمان موشکی لغو خواهد شد.

پیمان منع موشک های هسته ای میان برد در سال 1987 میان میخائیل گورباچف آخرین رهبر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.

براساس این پیمان، موشک های هسته ای کوتاه برد و میان برد با برد 500 تا 5 هزار و 500 کیلومتر منع شده است.

روسیه چندی پیش در مذاکرات ژنو، آمریکا را به «بدتر کردن اوضاع» پیرامون این پیمان متهم کرد و سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز تأکید کرد که کشورش به این پیمان پایبند بوده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا آبان ماه امسال برای نخستین بار تهدید به خروج از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد با روسیه کرد.

گورباچف در واکنش به تهدید ترامپ گفت که خروج آمریکا از این پیمان، تهدید هولناک علیه صلح است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بتازگی در مصاحبه ای با بیان اینکه مسابقه تسلیحاتی با آمریکا نفعی برای مسکو ندارد، هشدار داد که از بین رفتن این پیمان پیامدهای زیادی برای جهان دارد.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان