arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۴۸۳۵
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۲۳ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: بزرگ‌ترین درس کرونا، نمایان کردن چندجانبه گرایی بود / هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند به مصاف کرونا برود

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گغت: بزرگ‌ترین درس بحران همه‌گیری کرونا (کووید-۱۹) این است که ما بیش از پیش به رویکرد چندجانبه گرایی نیازمندیم و هیچ دولتی حتی آمریکا به اندازه‌ای توانمند نیست که تنهایی به مصاف این چالش برود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«جوسپ بورل» در گفت: وگو با نشریه آلمانی «دی سایت» افزود: چند جانبه گرایی پیش از شیوع ویروس کرونا در وضعیت بحرانی قرار داشت. برخی افراد مانند رئیس جمهوری آمریکا با یکجانبه گرایی مخالف هستند و همه می‌دانند که دیدگاه او در این باره چیست.

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا بالاترین شکل چند جانبه‌گرایی است تصریح کرد: همه‌گیری کرونا فشار قابل توجهی را کسانی وارد کرده که تصور می‌کنند، می‌توانند با بستن مرز‌ها خودشان را نجات دهند. اما چنین رفتار‌هایی تمام جامعه بشریت را در معرض خطر قرار می‌دهد.

اشاره او به فرمان جدید دونالد ترامپ است که مهاجرت به این کشور را به حالت تعلیق در آورده است.

رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه گذشته (۴ اردیبهشت) در کنفرانس خبری روزانه خود درباره شیوع کرونا، از امضای فرمانی اجرایی خبر داد که صدور مدارک اقامت برای مهاجران را موقتا ممنوع می‌کند.

این فرمان که بلافاصله پس از اعلام ترامپ ابلاغ شد، شامل کسانی می‌شود که خواستار اقامت دایم در آمریکا هستند و به مدت ۶۰ روز اجرا خواهد شد و پس از آن مورد بازنگری و احتمالا تمدید قرار خواهد گرفت.

فرمان جدید مهاجرتی ترامپ همچنین شامل کسانی می‌شود که خواهان اقامت در آمریکا هستند، اما در هنگام صدور این فرمان در بیرون از این کشور به سر می‌برند.

ترامپ که تا چندی پیش هرگونه سرایت ویروس کرونا به خاک آمریکا را به شدت رد می‌کرد، اکنون از سوی بسیاری از کارشناسان، ناظران و سیاستمداران آمریکایی به اهمال در برخورد با بحران به بار آمده از شیوع این ویروس متهم شده است.

رییس جمهوری آمریکا اکنون در حالی خواستار بازگشایی اقتصادی کشور و ازسرگیری فعالیت‌ها است که بسیاری از ایالات درباره بازگشت زودهنگام فعالیت‌های عادی هشدار داده و خواستار تداوم محدودیت‌های اعمال شده اند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه گفتگو با نشریه آلمانی دی‌سایت، درباره نقش چین هم گفت که حساب این کشور از آمریکا جداست. به گفته او زمانی که آمریکا از توافق اقلیمی پاریس خارج شد، چین از رویکرد چندجانبه گرایی حمایت کرد. وی یادآور شد؛ پیش از بحران کرونا روشن بود که دولت آمریکا با هر شکلی از چندجانبه گرایی مخالف است.

بورل سپس ابراز امیدواری کرد که همه‌گیری کرونا باعث یکپارچگی بیشتر ملل اروپایی شود. وی افزود: من در این باره نه خوش‌بین و نه بدبین هستم، اما در کسوت یک فعال سیاسی روزانه ۱۰ تا ۱۲ ساعت تلاش می‌کنم تا اتحادیه اروپا را قوی‌تر کنم.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان