arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۲۰۰۱
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۰ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۱
تشویق های اروپایی برای بچه دار شدن

غرب هم کنترل جمعیت را کنسل کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در حالی که چندین سال قبل بسیاری از کشورها به دنبال برنامه‌های کنترل جمعیت بودند افزایش طبقه کهنسال و کمبود نیروهای جوان سالهاست که باعث نگرانی دولت‌های مختلف شده است.

به گزارش انتخاب به نقل از مجله مهر: جمعیت کهنسال؛ این مشکلی است که حالا بسیاری از کشورهای جهان از جمله در اروپا و آسیا با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و به همین خاطر اکنون با روش‌های مختلف به دنبال حل کردن آن هستند.

 در حالی که چندین سال قبل بسیاری از کشورها به دنبال برنامه‌های کنترل جمعیت بودند افزایش طبقه کهنسال و کمبود نیروهای جوان سالهاست که باعث نگرانی دولت‌های مختلف شده است. علاوه بر افزایش طول عمر مهمترین عامل کاهش نیروهای جوان کشورهای مختلف کاهش زاد و ولد به حساب می‌آید. هر چند برخی کشورها مانند چین با جمعیت عجیب و غریب آن مثلاً با سیاست تک‌فرزندی هنوز می‌خواهند جمعیت خود را کنترل کنند اما بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی در تلاش هستند که با سیاست‌های مختلف و تشویق خانواده‌ها به بچه‌دار شدن هرم سنی خود را به سمت نیروهای جوان ببرند. حتی پیش‌بینی رسیدن چین به نرخ رشد جمعیت صفر در سال 2030 مقام‌های این کشور 1/3 میلیارد نفری را هم نگران کرده است.

برای تشویق زوج‌ها به بچه‌دار شدن، دولت‌ها روش‌های مختلفی را برای کم کردن نگرانی‌ها در نظر گرفته‌اند تا بخش شاد بچه‌دار شدن بیشتر از دلواپسی‌های آن خودش را نشان دهد.

امنیت شغلی برای بچه‌دار شدن

در کشورهای در حال توسعه و پیشرفته که زنها مانند مردها در عرصه کار وارد شده‌اند از دست دادن فرصت‌های شغلی یکی از مهمترین دغدغه‌ها برای بچه‌دار شدن است. کشورهایی که به افزایش نرخ زاد و ولد خود فکر می‌کنند به همین خاطر در تلاش هستند که امنیت شغلی و اقتصادی پدرها و مادرها را در صورت بچه‌ دار شدن تأمین کنند. در 164 کشور جهان برای مادرها به خاطر تولد بچه مرخصی با حقوق در نظر گرفته شده است. کشورهای اروپای مرکزی شناخته‌ترین کشورهای جهان درباره مرخصی زایمان هستند. در جمهوری چک و اسلواکی مادرها می‌توانند تحت شرایط خاص(دریافت حداقل حقوق پس از مدت در نظر گرفته شده در قانون) تا سه سال از مرخصی زایمان استفاده کنند.

در اسلواکی مدت استاندارد مرخصی زایمان 3 سال است و دولت در 2 سال اول تولد بچه ماهیانه 256 یورو، هینه حمایتی پرداخت می‌کند. در سوئد پدر و مادرها می‌توانند از 16 ماه مرخصی زایمان همراه با حقوق استفاده کنند که هزینه آن بین دولت و کارفرما تقسیم می‌شود. در انگیس همه زنان می‌توانند از 52 هفته مرخصی استفاده کنند که 39 هفته آن همراه با حقوق است. در 6 هفته اول دوره مرخصی 90 درصد حقوق کامل پرداخت می‌شود و در مابقی مرخصی حقوقی به عنوان حداقل دستمزد برای پرداخت در نظر گرفته شده است.

 

در فرانسه مادرها 16 هفته مرخصی زایمان به حقوق و مزایای کامل دارند و در صورت داشتن بچه سوم سالانه هزار یورو کمک مالی دریافت می‌کنند. در نروژ هم مادرها 10 ماه مرخضی زایمان با حقوق کامل دارند.

در سال 2000،کانادا شاهد افزایش چشمگیر مرخصی زایمان از 10 هفته به 35 هفته بود. این مدت مرخصی می‌تواند با توافق پدر و مادر بین آنها تقسیم شود. همه این برنامه‌ها برای این است که زوج‌ها بدون نگرانی از قطع شدن حقوق یا احتمال از دست دان شغل‌شان بتوانند به بچه‌دار شدن فکر کنند.
 

جایزه و حقوق برای بیشتر شدن جمعیت

کشورهای مختلف برای کمک اقتصادی به خانواده‌هایی که بچه‌دار می‌شوند برنامه‌های خاص خود را دارند. دغدغه‌های اقتصادی یکی از مهمترین عامل‌هایی است که باعث نگرانی زوج‌های جوان برای بچه‌دار شدن می‌شود. به همین خاطر دولت‌هایی که به دنبال سر و سامان دادن به هرم سنی جمعیت کشور خود هستند تلاش کرده‌اند که برنامه‌های تشویقی اقتصادی را برای خانواده‌ها در نظر بگیرند.

مثلاً در اسپانیا دولت برای تولد هر بچه،2500 یورو به زوج‌ها پرداخت می‌کند. دولت کره جنوبی که سالها با نرخ پایین زاد و ولد دست وپنجه نرم کرده است برای تشویق خانواده‌ها 3 هزار دلار برای تولد هر بچه به زوج‌ها می‌دهد. آنگلا مرکل،صدراعظم آلمان چند سال قبل که میانگین تعداد بچه‌های خانواده‌های این کشور 1/3 بچه تخمین زده شد پیشنهاد حقوق هزار و 800 یورویی را برای مادرهایی که مراقب بچه‌های خود در خانه هستند مطرح کرده است.


عزم پوتین برای بیشتر شدن روس‌ها

ولادمیر پوتین،رئیس جمهور روسیه سال گذشته در جریان تبلیغات انتخاباتی خود تأکید کرد که جمعیت روسیه باید افزایش یابد تا این کشور در آینده دچار مشکل نشود. او اعلام کرده که به دنبال تغییر در روند رو به کاهش جمعیت روسیه است و قصد دارد برنامه‌ها و سیاست‌های اجتماعی خود را طوری تنظیم کند که جمعیت 143 میلیونی روسیه به 154 میلیون نفردر سال‌های آتی افزایش یابد.

بر اساس طرح وی دولت روسیه 53 میلیارد دلار برای افزایش نرخ و زاد ولد در این کشور بودجه در نظر گرفته است تا همه راهکارهای ممکن برای این مسئله اجرایی شود. پوتین متعهد شده است که با ایجاد کودکستان‌های رایگان، کاهش قیمت مسکن و پرداخت پول به مادرانی که بیش از دو کودک دارند، از افزایش جمعیت حمایت کند. در اتحاد جماهیر سابق شوروی جوزف استالین قانونی برای مالیات بیشتر افرادی که بچه ندارند در نظر گرفته بود تا خانواده‌های بدون بچه جریمه شوند. بر این اساس مردان بدون بچه 25 تا 50 سال و زنان 20 تا 45 سال باید 6 درصد در‌آمد خود را به عنوان مالیات پرداخت می‌کردند. در سال‌های اخیر برخی نمایندگان در روسیه و اوکراین تلاش کردند تا بار دیگر این قانون اجرایی شود اما هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.


ایرلند؛ تا 1422 یورو حقوق ماهانه برای بچه

در ایرلند پدر و مادرها بر اساس تعداد بچه‌هایشان حقوق ماهانه دریافت می‌کنند. این قانون برای بچه‌های زیر 16 سال(یا تا 19 سال در حال تحصیل تمام وقت) اجرا می‌شود. بر این اساس دپارتمان حمایت اجتماعی این کشور برای یک بچه ماهانه 150 یورو،دو بچه 300 یورو،سه بچه 487 یورو،چهار بچه 674 یورو،پنج بچه 861 یورو،شش بچه هزار و 48 یورو،هفت بچه هزار و 235 یورو و هشت بچه هزار و 422 یورو در هر ماه پرداخت می‌کند.

 


ژاپنی‌ها و قانونی به نام کودومو تیت

ژاپن یکی از پائین‌ترین نرخ‌های تولد را در سرتاسر جهان دارد و کارشناسان به تازگی هشدار داده بودند که در صورت تغییر نکردن وضعیت ممکن است که در سال 3011، ژاپن دیگر کودک زیر 15 سال نداشته باشد. به همین خاطر در ژاپن که بالاترین درصد جمعیت مسن را دارد قانونی به نام کودومو تیت در سال 2010 در نظر گرفته شد تا وضعیت هرم سنی جمعیت این کشور بهبود یابد. جمعیت بالای 65 سال ژاپن از26/5 میلیون نفر در سال 2006 به 29/47 میلیون نفر در سال 2011 افزایش یافت. در حالی که گروه سنی بالای 65 سال در سال 2006،بیست درصد جمعیت ژاپن را تشکیل می‌دادند مقام‌های ژاپنی متوجه شدند در صورتی که دست به کار نشوند در سال 2055 با جمعیتی که 35 درصد آن را گروه سنی بالای 65 سال تشکیل می‌دهد مواجه خواهند شد. بر اساس قانون کودومو تیت که در سال 2010 به وسیله حزب دمکراتیک این کشور اجرایی شد خانواده‌هایی که فرزند تا سن 15 سال دارند ماهانه تا 13 هزار ین کمک مالی دریافت می‌کنند.


انگلیسی‌ها و محاسبه حقوق هفتگی

دولت انگلیس برای مزایای بچه‌دار شدن تلاش کرده است که حقوق را به صورت هفتگی برای پدر و مادرها در نظر بگیرد. این حقوق از آوریل سال 2010، برای بچه اول 20/3 پوند به صورت هفتگی شده است. به ازای هر بچه اضافه هم دولت 13/4 پوند برای هر هر هفته در نظر گرفته است.


سنگاپوری‌ها و رشد تولد 0/2 درصدی

دولت سنگاپور چند سالی است که با سیاست‌های تشویقی موفق شده است نرخ تولد در این کشور را 0/2 درصد افزایش دهد. برای کاهش نگرانی والدین از هزینه‌های بزرگ کردن بچه‌ها،دولت برای بچه‌های اول و دوم به ازای هر بچه 4 هزار دلار به خانواده‌ها پرداخت می‌کند. پدر و مادرها برای بچه‌های سوم و چهارم خود برای هر بچه می‌توانند 6 هزار دلار دریافت کنند. دولت این کشور همچنین برنامه «حساب پیشرفت کودکان» را پیاده کرده است که بر اساس آن برای هزینه‌های آموزشی و پزشکی دولت در طرحی موسوم به یک دلار در مقابل یک دلار،به پس‌انداز پدر و مادرها برای بچه‌هایشان کمک می‌کند.
 

نظرات بینندگان