سرویس تاریخ «انتخاب»: اکبر هاشمی رفسنجانی با دو دوره ریاست جمهوری ایران، سابقه ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت و بسیاری مناصب مهم دیگر، از مهمترین شخصیتهای تاریخ معاصر ایران به شمار میرود.
«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر میکند.
۲۳ اسفند ۱۳۷۹: جمعي از صاحبان و رؤساي اتحاديه دامداران استان تهران آمدند. از بيتوجهي وزارت جهاد كشاورزي به امور دام و مشكلات شان در تأمين وام و علوفه گفتند و از من خواستند، براي تداوم پيشرفت وضع دام كه در دوران سازندگي به دست آمد،كمكشان كنم. با اعلان واگذاري نظارت براجراي سياستهاي كلي به مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، اين گونه توقعات زياد شده است.
آقاي [غلامعلی] كوهساری، نماينده آزادشهر آمد.با اينكه از جناح دوم خردادي است، از وضع سياسي و اقتصادي و فرهنگيكشورگفت، نمايندگان دچار حسرتاند، از اينكه شما در مجلس نيستي و خواست براي كمشدن تشنج كمككنم و از بروز ضعفهاي جديد در امور كشاورزي، با ادغام دو وزارت جهاد[سازندگی] وكشاورزي، اظهار نگراني كرد.
آقاي [کاظم] ميرولد، ریيس ديوان محاسبات، همراه معاونان آمدند.گزارش تفريغ بودجه را دادند و از مشكلاتشان دركنترل اعتبارات متفرقه و خارج از شمول و از تداخل وظايف ديوان با سازمان بازرسي كل كشور در امور مالي گفتند و پيشنهاد داشتندكه امور مالي منحصراً در اختيار ديوان باشد. دربارة نحوه كار نظارت بر اجراي سياست هاي كلي مشورت كرديم.
عصر، عقد ازدواج بستگان [آقاى على مددى]، يكي از محافظان را بستم. مهندس [سیدهادی] طباطبايي، معاون وزارت جهادكشاورزي آمد.از اشكالات وزارت، بهخصوص پس از ادغام گفت و از وضع كشور، اظهار نگرانيكرد و خواست كه من، حضور بيشتري داشته باشم و در خصوص اختلافاتش با آقاي [مهدی] مفيدي،مديرعامل طرح نيشكر اهواز توضيح داد. گفتم كه حضورش را در امور شركت، حفظ كند. با اينكه از اول در طرح، مسئوليت مهم داشته، در مراسم افتتاح كارخانه نيشكر اميركبير حضور نداشت؛ به عنوان اعتراض به عمل آقاي مفيدي، ولي من اسم ايشان را بردم و از اين جهت ممنون هست. آقاي [عبدالمجید] معاديخواه، [رییس بنیاد تاریخ انقلاب اسلامی] آمد. راجع به بنياد تدوين تاريخ انقلاب، مذاكره شد.
شب میهمان رهبري بودم. در مورد اظهارات ايشان در دانشگاه اميركبير صحبت شد. گفتند، طرح مسأله براندازي و اطلاق محاربت برآنها به منظور اخطار بوده و دانشجويان به خاطر اعلان قبلي، از دانشگاههاي ديگر هم آمده بودند و جمع بسيار خوبي بود و دو سه نفر عكس علي افشاري، [دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت] را بلندكرده بودند و چون به خاطر رسيدن وقت نماز ظهر، صحبت ناتمام ماند؛ جلسه پاسخ به سئوالات را ديروز در حسينيه امام خميني برگزاركردهاند. در مورد انتخابات [ریاستجمهوری] صحبت شد. گفتند، آقاي [سیدمحمد] خاتمي، تاكنون دربارة حضور در انتخابات با ايشان صحبت نكرده است. از وضع اقتصادي كشور نگراناند.
امشب، چهارشنبه سوري است و صداي انفجار ترقهها و آتشبازي به صورت مداوم شنيده ميشود. با بوي باروت، با اينكه مكرراً اخطار شده، ولي باز هم اقدامات خودسرانه زياد است و دهها مورد آتشسوزي و صدمات جاني پيشآمده؛ در خيلي از شهرها و شهرستانها هم وضع چنين است. با اينكه ستاد مراسم غدير، دهها مورد ترتيب جشن و نورافشاني در پاركها و ميدانها ترتيب داده بود تا مردم را از آتشسوزي چهارشنبهسوري منصرف كنند، تأثيري نداشته است.
رسانههاي غربي، از سفر آقاي خاتمي، [رییسجمهور] به روسيه و توافقات نظامي و هستهاي، اظهار ناراحتي ميكنند و در داخل، انتقاد از قوه قضایيه، به خاطر بازداشتها، زياد است. امروز رسماً بازداشت ٢١ نفر از ملي مذهبيها و نيز آزادشدن ١٠ نفر از آنها، اعلان شد. ١۵٢ نفر از نمايندگان مجلس و تعدادي از احزاب، اقدام قوه قضایيه را محكوم كردند.
در پاكستان، موج تروريسم بعد از اعدام حقنواز، [قاتل شهید صادق گنجی رییس خانه فرهنگ ایران در لاهور پاکستان]، شدت يافته و تاكنون بيش از ۵٠ نفر از اين رهگذر، جان باختهاند. در اندونزي،فشار روي [عبدالرحمن] وحيد، ریيسجمهور، براي استعفا زيادتر شده است.
خاطرات هاشمی رفسنجانی: رسانههای داخلی و خارجی، در مورد صحبتهای دیروز آقای [سیدمحمد] خاتمی، [رییسجمهور]، تحلیل زیادی دارند؛ معمولاً میگویند، حرف تازهای نداشته و تکرار حرفهای گذشته است و جناح راست آن را اقدام تبلیغاتی انتخاباتی میداند و بعضی از رسانههای خارجی هم که انتظار داشتند، حرف تُند و تفرقهانگیزی بشنوند، با سردی برخورد میکنند و میپذیرند که دولت آقای خاتمی، توفیقی در انجام وعدهها نداشته است.