arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۷۵۳۳
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۰۰ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۰
تورق خاطرات چهره ها در «انتخاب»؛

خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی، ۲۲ شهریور ۱۳۷۷: دكتر [حسن] حبيبى گفت، مايل است كناره‌گيرى كند

خاطرات آیت الله هاشمی: دكتر [حسن] حبيبى، [معاون اول رییس‌جمهور] آمد. در مورد كسری بودجه و ضعف تصميم‌گيري‌ها صحبت‎كرديم؛ گفت، مايل است كناره‌گيرى كند و گفت، در ملاقات رهبرى در مورد حمله به آقايان [عبدالله] نورى و [عطاءالله] مهاجرانى، رهبري خشم خود را از عملكرد آن دو نفر ابراز كردند؛ گرچه گفتند بايد پيگيرى شود، ولى آنها را در تحريك و خشم مردم مقصر دانستند. گفت، طرح ساخت كارخانه توليد مواد دارويى بيولوژيك كه در زمان من پيشرفت خوبى داشت، اكنون به خاطر امتناع آلمان از دادن كوره‌كارخانه، متوقف است. در مورد حزب استقلال هم صحبت شد؛ آمادگى همكارى مشورتى دارد و نه عضويت و مسئوليت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خاطرات روزنوشت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۷۷، هرشب در «انتخاب» منتشر می‌‌شود. پیشتر، خاطرات ایشان از سال ۵۸ تا ۷۶ در سرویس تاریخ «انتخاب» به صورت روزانه پوشش داده شده است.

 

دكتر [حسن] حبيبى، [معاون اول رییس‌جمهور] آمد. در مورد كسری بودجه و ضعف تصميم‌گيري‌ها صحبت‎كرديم؛ گفت، مايل است كناره‌گيرى كند و گفت، در ملاقات رهبرى در مورد حمله به آقايان [عبدالله] نورى و [عطاءالله] مهاجرانى، رهبري خشم خود را از عملكرد آن دو نفر ابراز كردند؛ گرچه گفتند بايد پيگيرى شود، ولى آنها را در تحريك و خشم مردم مقصر دانستند. گفت، طرح ساخت كارخانه توليد مواد دارويى بيولوژيك كه در زمان من پيشرفت خوبى داشت، اكنون به خاطر امتناع آلمان از دادن كوره‌كارخانه، متوقف است. در مورد حزب استقلال هم صحبت شد؛ آمادگى همكارى مشورتى دارد و نه عضويت و مسئوليت.


دكتر [عبدالله] جاسبى آمد. از مخالفت‌هاى وزارت علوم شكايت داشت و اظهار تمايل به خروج از حزب مؤتلفه اسلامى نمود و از اعتراض به روزنامه توس، به خاطر نوشتن خبر دروغ معيوب بودن كنكور دانشگاه [آزاد اسلامی] گفت. آقاى دكتر [علیرضا] مرندى، [وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی] آمد. از تصميم وزارتخانه‌هاى علوم و بهداشت، براى برگرداندن وضع به قبل از جداشدن دانشگاه‌هاى پزشكى، شاكى است و خواستار كمك من در جلوگيرى شد.

آقاى [حمزه] كرمى، مديركل سياسى نهاد ریاست‌جمهورى آمد. اشكالات زيادى از وضع جارى دولت و كشور مطرح كرد؛ از جمله سياسى عمل‌كردن به جاي خدمات واقعى و كُندى كارها و بى‌تصميمى و رشد تورم، همراه با ركود و از اقدامات رهبرى و دخالت در امور جزیى و...گفت.

خبر رسيد كه به آقاى [محسن] رفيق‌دوست، [رییس بنیاد مستضعفان و جانبازان]، سوءقصد شده، ولى آسيبى نديده است. تلفنى احوال‌پرسى‌كردم. گفت، از خيابان به سوى دفترش تيراندازى شده، ولى اصابت نكرده و فقط شيشه اتاق شكسته است.

عصر براى مراسم اختتاميه هشتمين اجلاس نماز، به مصلاى شهررى رفتيم. دربارة جامعيت اسلام و اهميت نماز و مساجد صحبت‌كردم و طرح ايجاد سازمان مديريت مساجد به صورت انتخابى را مطرح نمودم.[1] با آقاى [محمد محمدی] رى‌شهرى، [تولیت آستان حضرت عبدالعظیم (س)] و آقاى [علی] غيورى، [امام‌جمعه شهرری] و آقاى [محسن] قرائتى، [رییس ستاد اقامه نماز]، به زيارت مرقد حضرت عبدالعظيم و امامزاده حمزه و امامزاده طاهر رفتيم. زوّار، با ابراز احساسات، استقبال‌گرمى‌كردند. نمايشگاه نماز و مساجد را ديديم. آقاى رى‌شهرى گفت، كارهاى عمرانى حرم، به‌خاطر ركود كشور و فروش نرفتن مستغلات، راكد است.

به دفترم برگشتم و تا ساعت نُه شب،كارها را انجام دادم. به خانه آمدم. ديشب و امشب، باران باريده است. در اخبار، تصرف شهر باميان در افغانستان و كشتار شيعه، مورد توجه است. آقاى [علاءالدین] بروجردى، [نماینده ویژه در امور افغانستان]، طرحى براى مقابله با اين مصيبت ارسال نمود كه براى دبيرخانه شوراى عالى امنيت ملی فرستادم.

در ملاقات آقاى [حمزه] كرمى و نيز در ملاقات ستاد مساجد، همگى بر اهميت و روشنگربودن خطبه‌هاى جمعه اخير، تأكيد داشتند و گفتند، با توجه به ابهامى كه در مسأله افغانستان بود، اين تحليل مشكلات را برطرف‌كرد؛ نگراني مردم ايران از جنگ را برطرف كرد و نگرانى طالبان را از دخالت نظامى ايران، باقى‌گذاشت.

نظرات بینندگان